Sådan kan du leve af musikken

Elsker du musik, og er du også god til selv at spille på et instrument eller til at synge? Så er det ikke usandsynligt, at du rent faktisk kan komme til at leve som professionel musiker. Bevares, det bliver ikke en dans på roser, og du skal kalkulere med at store udfordringer skal overvindes, men drømmen om at blive professionel musiker, er ikke desto mindre mulig. Vi viser dig hvordan lige her.

Ansæt en manager og få styr på dine kunder

Som professionel musiker kommer du til at leve af dine musikalske evner. Selv om jobbet kan lyde noget eksotisk for nogle, så er det i bund og grund blot et arbejde som alle andre. Du skal således hver måned udføre et stykke arbejde for at få din løn. Arbejdet består primært af at afholde koncerter. Til formålet skal der indgås aftaler med en masse spillesteder og koncertarrangører. Det kan hurtigt blive et stort arbejde i sig selv, at holde styr på alle dine kontakter og kunder. Derfor vil det typisk være fornuftigt at hyre en manager.

Manageren varetager al kommunikation med dine kunder. Du kan derfor fokusere på din kerneopgave, hvilket naturligvis er at spille musik for dine fans. Det er vigtigt at du finder en manager du “klikker” godt med, og som du kan opbygge et godt forhold til. Du kommer nemlig til at arbejde tæt sammen med vedkommende til dagligt.

Sammen med din manager bør du investere i et godt crm system til din musikvirksomhed. Med systemet kan I systematisere jeres kundehåndtering, og dermed jeres samlede styrker i kundetilfredsheden og på bundlinjen. Der findes en del forskellige og veletablerede CRM-systemer på markedet. Find et der tilbyder de services I har behov for i din virksomhed, og som samtidig er prismæssigt tilgængeligt for en lille musikvirksomhed som den du kommer til at drive.

Hvor vil du spille din musik?

Selv om du muligvis endnu ikke lever af musikken, så kan du stadig med fordel allerede nu begynde at planlægge hvor du ønsker at afholde dine koncerter. Vil du f.eks. gerne specialisere dig i små intime koncerter på barer, værtshuse og i mindre forsamlingshuse, så forsøg hurtigst muligt, i samarbejde med din manager, at få “åbnet nogle døre” til disse slags spillesteder. Jo tidligere du får skabt et netværk af potentielle kunder, jo bedre.

Husk at holde din musikfaglighed ved lige

Afslutningsvis anbefales du på det kraftigste, at holde dine musikalske færdigheder ved lige. Med andre ord bør du dagligt øve dig på dit instrument, eller på at synge. Det er trods alt din musikalske faglighed du fremadrettet kommer til at trække på, og som du nu skal til at leve af. Overvej derfor også at gå sammen med andre lokale musikere, så I sammen kan øve jer og blive bedre.