Pas på mundsundheden som sanger

Du har sikkert hørt, fra du var helt lille, at det er vigtigt at børste dine tænder. Hvis du ønsker at være sanger, eller du generelt godt kan lide at synge, er det særlig vigtigt, at du opretholder en god mundhygiejne, så infektioner eller smerter ikke ender med at påvirke evnen til dette. Ydermere vil du heller ikke skulle bekymre dig om, at dine tænder ikke er velplejede.

Hvorfor er det vigtigt at børste tænder?

Tandbørstningen er ikke blot vigtig for din mundsundhed, men for dit overordnede helbred, da mundsygdomme faktisk kan påvirke din generelle helbredstilstand. Du er sikkert vokset op med vigtigheden af at børste tænder, og du bør børste dem mindst to gange dagligt i to minutter, så du får børstet tænderne godt rene og fjernet bakterier. På den måde kan du både forebygge dårlig ånde, undgå misfarvning af dine tænder samt holde din mund sund og frisk.

Den rigtige børsteteknik

Vidste du, at det er vigtigt at børste med den rigtige teknik? Dette kan du gøre ved at holde tandbørsten i en 45-graders vinkel og børste både overfladen på dine tænder og kanten af tandkødet. Du bør desuden børste hen over tænderne flere gange og afslutte med fejende bevægelser, enten opad eller nedad. Husk at børste både indersiden og ydersiden af tænderne, og afslut gerne med tandtråd, så du fjerner de sidste rester. Pas på med at børste tænderne for hårdt, da det kan beskadige dit tandkød, og undgå også at børste dem for hurtigt, da det kan forårsage samme problem.

Slutteligt bør du vælge en god tandbørste og en god tandpasta, så du skaber de bedste forudsætninger for en god tandbørstning. På den måde kan du forebygge tandproblemer, passe godt på dit smil og dit helbred. Samtidig undgår du at være generet af tandproblemer, mens du synger.