Musik og vin hører sammen

Til alle tider har det at nyde musikken været tæt forbundet med andre af livets øjeblikke – for eksempel det at drikke vin og nyde den gode smag og den søde virkning af alkoholen, der lægger et formildende skær over alting. Tænk blot på de gamle grækere og romere, som både dyrkede vin og nød den i fulde drag, når de blev underholdt i de store amfiteatre og ved symposierne.

Også i dag hører musik og vin sammen. Vil du nyde den gode vin derhjemme, mens du lytter til din yndlingsmusik, så kan du købe den hos Vinoteket, som leverer vinen direkte til din dør. Vinene fra Vinoteket stammer fra alverdens vinproducerende regioner, og du kan dermed finde lige netop de typer af vin, som du holder af, og som du synes passer godt til den musik, du vil høre.

Den klassiske musik er rig på musik, der kobles med vinens glæder. Tænk blot på operetten ‘Den glade enke’ af Franz Lehar. Den blev første gang opført i 1905 og er i sandhed et værk af sin tid – den glade stemning, som den kunne opleves i Paris og andre byer og det Østrig-ungarske kejserriges dekadence er rammen om operetten, og der skåles i champagne i store mængder. Måske har den glade enke, som nyder livet og sin afdøde mands penge, ikke fået sin vin gennem Vinoteket, men du kan ved at købe vin hos Vinoteket genskabe den stemning, som operetten sætter. Hvad med at invitere dine venner til et operettebal med champagne, lækre tapas’er og skøn musik?

Hverdagens nydelse

I dag nyder vi vin, som vi for eksempel køber hos Vinoteket og får leveret lige til døren, som en daglig drik i modsætning til tidligere, da det at nyde et glas vin var noget, der foregik ved særlige lejligheder, med mindre man tilhørte samfundets top. Med vin på bordet i hverdagen har du dermed også alle muligheder for at skabe en god stemning og nyde vinen sammen med din bedste musik. Ja, måske kan du gøre det til et ritual at slutte din aften med et glas vin fra Vinoteket og et stykke musik, som du kan sove godt på. Hvad enten du er til rock, folk eller klassisk musik, er der så meget at vælge imellem, at mulighederne nærmest er uendelige. Det er den også med hensyn til vinmuligheder, så du har ved at kombinere musik med et glas godt vin skabt fundamentet for mange gode stunder i dit hjem.