Musik er store følelser

Der hersker ingen tvivl om, at musik er noget, der har fulgt menneskeheden i tusinder af år. Gamle benfløjter viser, at vores forfædre brugte musikken i deres hverdag. Måske som underholdning om aftenen, måske til at hylde guderne, måske som tidsfordriv, for den del ved vi reelt ingenting om.

Vi ved heller ikke noget som helst om den musik, de spillede. Var der andre instrumenter, og hvor meget brugte de også sang. Heldigvis er alle velkommen til at gætte selv, og der er flere, der laver deres egne versioner af datidens musik ved at bruge kopier af de fundne instrumenter.

For børn, unge og voksne

Mange starter til en form for musik allerede som børn. Det kan være alt fra korsang over klaver og guitar, der nok er de mest populære former for musik. Et fællestræk er muligheden for at lære noder, musikforståelse og at kunne synge eller spille.

Det giver også mulighed for at optræde og give koncerter med det, der er blevet lært. Det er stort for rigtig mange børn at stå på scenen og optræde for både familie, venner og en masse fremmede. Og for mange børn er det vigtigt at se god ud samtidig, så nyt tøj fra Kids Brand Store vil vække jubel og give glade børn, der glæder sig endnu mere til deres optræden.

Noder er et internationalt sprog

Den helt store fordel ved at bruge noder er, at alle, der kan læse dem, ved hvordan musikken skal lyde. Det er nødvendigt både ved sang og ved instrumenter, for ellers står du med en historie eller et digt, og det er ikke til at gætte, hvordan det skal lyde.

På den baggrund blev der brugt det, der hedder neumer, til gregoriansk kirkesang. Med dem som base kunne alle munkene vide, hvordan de skulle tonere deres sprog, for der var helt faste rammer for musikken på denne måde.

De faste rammer og regler er dem, der over tid har givet de noder, vi har i dag, og det er de samme faste rammer, der gør, at vi nogenlunde kan finde den rette melodi til gamle stykker af musik, der er blevet bevaret for eftertiden. I Danmark er det for eksempel “Drømte mig en drøm”, der er det ældste stykke musik med noder, og her har kendskabet til neumer hjulpet til at finde melodien til denne kending, der blev brugt som pausemusik i Danmarks Radio, og som rigtig mange danskere derfor kender rigtig godt.

For der er bare musik og sange, der bliver siddende, og som alle har et forhold til. Det er ikke kun nationalmelodier, hvor alle kan skråle med – i hvert fald på første vers – men andre ikoniske klassikere, som de fleste kender og sikkert også elsker. Fra de største bands og musikere i verden vel at mærke.